Wednesday, February 9, 2011

Episode 51 - Περι Ερασιτεχνικής Αστρονομίας, Memento style





Ένα podcast-διάλογος για την ερασιτεχνική αστρονομία στην Ελλάδα, παρέα με τον Ανδρέα Παπαλάμπρου του astrovox.gr. Παρουσιάζεται σε μια "ανάδρομη" εκδοχή, όπως η ταινία Memento!


Download MP3: Episode 51 (57:38, 53.2MB)
Podcast feed: click here
Comments: timaras@gmail.com
Website: http://timaras.com/podcast

Shownotes

Cover Art: Αστροφωτογραφία του γαλαξία με... μουριές.


News & Σχόλια:

- Συζήτηση με τον Ανδρέα Παπαλάμπρου του astrovox.gr για ερασιτεχνική αστρονομία. Παρατηρήσεις, εξορμήσεις, τηλεσκόπια, κυνηγοί εκλείψεων και άλλα.

- H φωτογραφία του Κωτσιόπουλου που συζητάμε βρίσκεται εδώ.


Movies & Shows:

-


Επιστήμες:

-

Music:

Oleg Serkov, Epoch Symbol

8 comments:

Dimitris said...

πολύ ενδιαφέρον θέμα (και) αυτή τη φορά.

αν και παραξενεύτηκα στην αρχή όταν είπες ότι θα παρουσιάσεις την συζήτηση backwards, τελικά βγήκε ωραίο σαν αποτέλεσμα.

Unknown said...

@dimitris: Νομίζω το backwards δουλεύει καλά αν αυτός που το ακούει έχει κάποια σχέση με την ορολογία και το αντικείμενο. Αλλά πρέπει να είναι πιο δύσκολο για τους αμύητους σίγουρα!

Σπύρος said...

Μάλιστα τέτοιες συζητήσεις θέλουμε να ακούμε μας κάνουν κλικ κι ας είναι το τόξο του χρόνου με αντίθετη φορά όπως οι παρατηρήσεις του διαστήματος!
Προσωπικά μόνο μία ταινία απ' ότι θυμάμαι έχω δει με τέτοιο χαρακτηριστικό το crash η πρώτη σκηνή καρμπόν της τελευταίας.
Είχα την εντύπωση ότι δεν είναι καλά ρυθμισμένη η ένταση στο night mode του adroid μου, έδειχνε τόσο ξεθωριασμένη - άτονη αλλά με αυτά που άκουσα για προσαρμογή της όρασης στις φωτιστικές συνθήκες άλλαξα γνώμη, καλή είδηση τελικά!

Άπαιχτο το μικρόφωνο.

Anonymous said...

παρόλο που το θέμα ήταν πολύ ενδιαφέρον δεν το άκουσα όλο το podcast εξαιτίας του backwards, δεν μου άρεσε καθόλου, ίσως στις ταινίες επειδή συμμετέχει και η εικόνα να είναι διαφορετικά.

γενικά τα podcast σου μου αρέσουν πολύ (στο παρελθόν σου χα στείλει και email αν μπορείς να γράφεις συχνότερα αν θυμάσαι)

καλή συνέχεια...

Unknown said...

@anonymous: Λυπάμαι που δεν σε βόλεψε η δομή του Podcast. Αν σε κάνει να νοιώσεις καλύτερα, δεν πρόκειται να επαναληφθεί, ήταν ένα πειραματικό επεισόδιο :-)

Vagelis Mamalakis said...

Εμένα παρόλό που είμαι καινούριος (αλλά ιδιαίτερα φανατικός) ακροατής το backwards μου φάνηκε ενδιαφέρον και παρόλο που είμαι άσχετος με την αστρονομία, με λίγη παραπάνω προσπάθεια παρακολούθησα τη συζήτηση κανονικα.

Θα ήθελα να σου πω και εγώ ότι το podcast σου γαμ*ει (και σε θεματολογία και σε ποιοτητα). Κάνεις τρομερή δουλιά. Το Podcast σου έιναι με διαφορά το πρώτο στη λίστα μου. Έχω πάρει με τη σείρα τα παλιά επεισόδια και τα ακούω ένα ένα.

Θέλω να ζητήσω και μια χάρη. Θα ήθελα αν μπορείς να σχολιάσεις σε επόμενο podcast το "Law of attraction" (http://www.thesecret.tv/).

Frank16Gr said...

Καλησπερα Θεμο!

Σημερα το πρωι ακουσα το επεισοδιο και αν και ειμαι ασχετος με το θεμα της αστρονομιας παρακολουθησα το επεισοδιο με ενδιαφερον οπως και ολα τα αλλα. Το backwards με εντυπωσιασε (ωραια ιδεα) γι αυτο και επελεξα το Memento σημερα που εψαχνα ταινια για να δω. Τωρα παταω το play για να την δω για δευτερη φορα και απλα ηθελα σε αυτο το σημειο να σου πω ενα ευχαριστω ;)

Unknown said...

@frank16GR: Έχω δει το Memento 4 φορές. Κάθε φορά (μα κάθε φορά), ποτέ δε το έχω βαρεθεί. Είναι απλώς απίστευτο.