Wednesday, October 20, 2010

Episode 47 - Περί Στρατού



Εν μέσω θητείας, μια συζήτηση μερί στρατού παρέα με τον Μανώλη Βοσκάκη.


Download MP3: Episode 47 (1:09:49, 56.8MB)
Podcast feed: click here
Comments: timaras@gmail.com
Website: http://themos-podcast.blogspot.com

Shownotes

Cover Art: Καλοκαιρινή πανσέληνος ανατέλλει από την Βούλα.


News & Σχόλια:

-



Movies & Shows:

-


Επιστήμες:

-

Music:

12 comments:

Σπύρος said...

Πω πω πω σαν ένας πελώριος κλασικισμός μου ακούστηκε το podcast αλλά τι να κάνεις το έχει το θέμα το καλεί!
Παιδιά ο στρατός μάλλον μπροστά είναι παρά πίσω σας αν κατάλαβα καλά από τις περιγραφές σας.
Θέμο το παλικάρι είναι λίγο περισσότερο πραγματιστής κατά την άποψή μου σχετικά με τις μέλλουσες πλάγιες ή μη απειλές στο διάβα της ιστορίας.
Λοιπόν καλή συνέχεια, τα επόμενα 100 χρόνια μόνο θα είναι δύσκολα!!!

Α! και στο επόμενο καλύτερη ποιότητα ήχου αν είναι εφικτό.

Anonymous said...

Kostas

To akousa olo to podcast endiaferon itan alla ontos platiase 1 ora gia ena thema , kalo tha itan kathe podcast na exei toulaxiston 1-3 thematakia , pantos oreos o new entry filos! Ta leme

*Sas akouo meso myPocoToolbar.net

Anonymous said...

Guys καλή θητεία. Θα είχε ενδιαφέρον να γίνει η ίδια συζήτηση όταν πλησιάζει η απόλυση.

Frank16 said...

Καλησπερα,

το ακουσα κ εγω ολο, νταξ οντως κουρασε λιγο μιας κ ειχε 1 μονο θεμα, αλλα το εκοψα σε 1-2 σημεια και το συνεχισα κι ετσι ηταν μια χαρα. Ειμαι φοιτητης ακομα οποτε δεν εχω ιδεα απο στρατο, πολυ χρησιμα και ενδιαφεροντα οσα ειπατε.

Οσο για Τριπολη ενα σου λεω θεμο, το pod το κατεβασα 5 λεπτα πριν φυγω απ το σπιτι, και το ακουγα στον δρομο για Τριπολη χαχαχα

Καλη θητεια και καλη συνεχεια.

Υ.Γ. πως περασατε στην Τριπολη οσο κατσατε ? δεν εννοω περι στρατου ειπατε τι παιχτηκε, ρωταω για την πολη και το πως σας φανηκε στις εξοδους σας, γιατι για μας στους φοιτητες οι αποψεις διιστανται.

Unknown said...

@Σπύρος: Thanks για τα καλά λόγια. Ήταν καιρός να έρθει και ένας πραγματιστής στο pod :-) Όσο για την ποιότητα του ήχου δεν είχαμε το χρόνο να ετοιμάσουμε κάτι καλύτερο (blame τα αναλογικά ακουστικά...!)

@anonymous: Λέγαμε πριν ετοιμάσουμε το pod να κάνουμε διαλείμματα, αλλά μας πήρε η κατηφόρα!

@antonis: Αν όχι μαζί με το Μανώλη, σίγουρα θα σχολιάσω εγώ εντυπώσεις για τη θητεία όταν με το καλό λήξει.

@frank16: Σόρρυ για όσους είναι από Τρίπολη, αλλά εμένα μου φάνηκε χάλι μαύρο, καγκουρούπολη θα έλεγα :-) και νόμιζα πως η Λαμία είναι χάλια!

john said...

Αν και διαφορετικο απο οτι μας εχει συνηθισει το ακουσα ολο μιας και θεωρω οτι εχεις το καλυτερο pod στην Ελλαδα. Οσο για το στρατο αν και εχουν περασει σχεδον 15 χρονια εκτος απο την σημαντικη μειωση της θητειας σχεδον ολα ειναι τα ιδια. Επισης θα συμφωνησω οτι και τοτε το πτυχιο πληροφορικης που εχω μετρησε για να παρω μια θεση στο 3ο γραφειο απλως για να μεταφερω καποια χειρογραφα εγραφα σε ψηφιακη μορφη.

Σπύρος said...

Απλά μία εξιστόρηση για την Τρίπολη, αν θυμάμαι καλώς γνωστός μου είχε πει ότι την δεκαετία του ογδόντα δεν είχε ούτε ένα ζαχαροπλαστείο, ο άνθρωπος έψαχνε να πάει κάτι στην επίσκεψη του και πήγε σοκολάτες αμυγδάλου από περίπτερο.
Αργότερα σε μελλοντικό ταξίδι βρήκε με ιδιοκτήτη πρώην φαντάρο που έπιασε την ευκαιρία από τα κέρατα που λένε.
Και κάνει και κρύο εκεί ψηλά αλλά απόλαυσα το ταξίδι του οδοντωτού πριν τέσσερα χρόνια, ευτυχώς δεν πήρα το αυτοκίνητο, απίθανη διαδρομή μέρα φυσικά.

Anonymous said...

Γεια σας παιδιά,

πολύ ενδιαφέρον podcast. Δεν έχω κάνει στρατό, έχω κάνει διδακτορικό και μετα6διδακτορικό και πρόσφατα έγινα μόνιμος καθηγήτης σε Πανεπηστήμιο της Γαλλίας. Είχα μια διαφορετική άποψη για τον ελληνικό στρατό, η οποία δεν καταρίφθηκε από αυτά που λέτε, αλλά βλέπω πως δεν είναι μόνο έτσι.

Πιστεύω πως ο στρατός εξακολουθεί να είναι χάσιμο χρόνου, ιδίως όταν προσπαθείς να κάνεις ακαδημαϊκή καριέρα. Θα πρέπει να μπορείς να κάνεις έρευνα στα ενδιαφέροντα σου μέσα στον στρατό, πέραν από την βασική εκπαίδευση.

HaPagan said...

Παιδιά πολύ καλή προσπάθεια καταγραφής των πρώτων εντυπώσεών σας από τη βασική εκπαίδευση. Και εγώ άκουσα όλο το podcast σε 2-3 κομμάτια.

Ίσως, όπως λέτε, να βοήθησε πραγματικά το γεγονός ότι είστε στο ΣΕΠ και ότι οι υπόλοιποι φαντάροι ήταν του ιδίου εκπαιδευτικού επιπέδου με εσάς, κάτι το οποίο είναι πολύ σημαντικό γιατί πάνω κάτω θα είχατε και τα ίδια ενδιαφέροντα. Στα υπόλοιπα σώματα / όπλα τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι (με εξαίρεση το Υγειονομικό και σε μικρότερο βαθμό το Μηχανικό, όπου και πήγα) καθώς η ανισοκατανομή των φαντάρων προκαλεί προβλήματα.

Όντως, θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον να συνεχίσετε την καταγραφή των εντυπώσεών σας κατά τη διάρκεια της θητείας σας είτε μέσω podcasts είτε μέσω blog posts.

Καλή συνέχεια εύχομαι και στους δυο σας!

Unknown said...
This comment has been removed by the author.
Unknown said...

Παιδιά ευχαριστώ κι εγω για τα καλά σας λόγια και τις παρατηρήσεις σας. Η αλήθεια είναι οτι μας πηρε αρκετή ώρα όμως ήταν παρα πολλά αυτα που θέλαμε να πουμε.
Επιπλέον λόγω της προηγούμενης εμπειρίας μου σαν ραδιοφωνικος παραγωγός δεν ήξερα οτι έπρεπε να είμαστε πιο λακωνικοι με αποτέλεσμα να παρασύρω και τον Θέμο που ώς καλός οικοδεσπότης δεν ήθελε να με περιορίσει.
Θέμο χρωστάμε άλλο ένα podcast στα παιδια μόλις τελειώσουμε.Ειδικά τώρα που υπηρετούμε και σε διαφορετικά στρατόπεδα.

Vagelis Mamalakis said...

Λοιπόν άκουσα (για δεύτερη φορά) το επεισόδιο. Εμένα για κάποιο λόγο δεν με κουράζει καθόλου το podcast και ούτε τώρα που ήταν χωρίς διαλείμματα με κούρασε και δεν βαρέθηκα. Ανυπομονώ μάλιστα να ξανακούσω το Μανώλη..