Sunday, February 8, 2009

Episode 33.5 - Μόνο για Lost fans

Για πρώτη φοά στην ελληνική podcast σκηνή, ένα επεισόδιο αποκλειστικά για τους φανατικούς του Lost.

Download MP3: Episode 33.5 (1:01:48, 82 MB)
Podcast feed: click here
Comments: timaras@gmail.com
Website: http://themos-podcast.blogspot.com


Shownotes

Παρέα με τον vtsib του vtsibpod, σχολιάζουμε το παρελθόν, παρόν και μέλλον της σειράς. Φυσικά έχουμε πολλά spoilers γιατί αναπτύσσουμε θεωρίες και εικασίες για όλα τα περίεργα που συμβαίνουν. Μεταξύ άλλων:

- Τι συμβαίνει με το time travel
- Ζει ο πατέρας του Jack?
- Jacob
- Flashbacks μέσω time travel
- Smoke monster
- Adam and Eve
- Πού είναι το νησί
- Σταθερά τα ratings: μείναμε οι φανατικοί!

11 comments:

Jim.Hellas said...

Awesome!!! Θα το ακούσω αύριο και θα αφήσω σχόλια :)

Γκρινιάρης said...

Κατεβαίνει! Ωραία ιδέα!

Jim.Hellas said...

Μου άρεσε πάρα πολύ το επεισόδιο παίδες! Φυσικά και να το ξανακάνετε αν μπορείτε. Η ιδέα για ένα μικρό, 10λεπτο pod μετά από κάθε επεισόδιο είναι πολύ καλή γιατί είναι κάτι που λείπει από τον ελληνικό χώρο. Δεν ξέρω βέβαια πόσοι fans υπάρχουν εκεί έξω, αλλά φαντάζομαι είναι αρκετοί.

Ερώτημα για το Lost. Το black rock πως βρέθηκε στη μέση του νησιού; Και καλά το νησί δεν ήταν εκεί μια δεδομένη χρονική στιγμή και ξαφνικά εμφανίστηκε από το πουθενά τη στιγμή που το πλοίο ήταν στον ίδιο χώρο;

Alex said...

τέλειοι, άψογοι, amazing, καταπληκτικοί. Τα δυο καλύτερα ελληνικά podcast ενώνονται με μια τέλεια ιδέα! Συνεχίστε και θα είμαστε στο πλευρό σας. Μπράβο!

Anonymous said...

Το κατέβασα από iTunes στο iPhone και ξέχασα σπίτι τα ακουστικά γμτ... :(
θα το ακούσω το βράδυ όμως
Μακάρι να ξανακάνετε καμια τέτοια εκπληξη!!!

@ Jim.Hellas
Ίσως το νησί να ξαναμετακινήθηκε στο χωροχρόνο στο παρελθόν και να εμφανίστηκε στο σημείο που έπλεε το black rock κάποτε...

Νομίζω κάτι ανάλογο ειχα διαβάσει στο παρελθόν σε μια θεωρία "time loop theory" που κατα ένα ποσοστό επιβεβαιώνεται.

Παιδες μπράβο και πάλι για την ιδέα!!!!

Internaut said...

Πολύ ενδιαφέρον παιδιά. Αλλά περίμενα κι άλλες απαντήσεις/σκέψεις. Είναι η φύση της σειράς τέτοια βέβαια, αλλά σε κάθε σας κουβέντα ήθελα κάτι να ρωτήσω-προσθέσω-να διαφωνήσω.

Ενδεικτικά: Πώς είναι δυνατόν η Mrs Hawking να είναι time guardian? Για να γνωρίζει το μέλλον (πχ για Ντες και δαχτυλίδι) πρέπει να έχει γνώση για αυτό. Αυτό είναι αρκετά "παράλογο", ε Φυσικέ; (ΕΚΤΟΣ, κι αν συμμμετείχε και αυτή σε ένα προηγούμενο τέτοιο time bounce σενάριο με πρωταγωνιστές αυτή, το Γουίντμορ και τα άλλα παιδιά. Τραβηγμένο;)

Ακόμα, μια διαφωνία για το sickness. Έχει παράμετρο όχι μόνο το χρόνο παραμονής στις "αναπηδήσεις" στο χρόνο του νησιού, αλλά και με το πόσο έχει δεθεί το άτομο με το σύστημα αναφοράς του νησιού. Αυτό το βλέπουμε ξεκάθαρα στο Constant: Ο ("Ματσιγιάουσκας") Φυσικός ψάχνει εναγωνίως τον τρόπο να "δεθεί" στον Ντες, ο οποίος είναι ξεχωριστός. Τι ξεχωριστό έχει; Ήταν πάνω στο Ο του νησιού, το Swan. Ή έχει οριστεί ως ο καταλύτης όλων των εξελίξεων.

Τα ερωτήματα δε σταματάνε ποτέ. Είναι συνομωσιολογία. Τελικά αυτό πουλάει στη σειρά. Μην κουράζω κι άλλο ;) Καθιερώστε ένα 10λεπτο σχολιασμού μετά από κάθε ένα ή δύο επεισόδια.

Unknown said...

@Jim Hellas: To black rock μάλλον έτσι βρέθηκε στο νησί, δηλ. βρισκόταν στη μέση της θάλασσας όταν το νησί "μετακινήθηκε" πάνω του.

@Internaut: Η Hawking πρέπει να έχει κάπως τη δυνατότητα να γνωρίζει το μέλλον. Ίσως ήταν κάποτε στο νησί (Η νέα ξανθούλα που βλέπουμε το 1954?).

Το τι ακριβώς ξεχωριστό έχει ο Des θα το δούμε. Πρέπει να είναι αυτό το consciousness jumping που είδαμε στο constant, όπου μπορεί να βλέπει το παρελθόν/μέλλον μόνος του χωρίς να πρέπει να μετακινείται με το νησί.

john said...

Θεμο καταπληκτικη ιδεα αυτο το podcast για μας τους φανατικους του LOST. Ακουσα το μισο σημερα θα επανελθω δριμυτερος αυριος για τα περαιτερω.

Anonymous said...

ωραία συζήτηση παιδιά... Κι εγώ είμαι ένας από αυτούς που ανακάλυψαν το λοστ αργοπορημένοι. Κάθησα και είδα τις 3 πρώτες σαιζόν σε 4 μέρες!!

θα χαρώ να δω κι άλλο επεισόδιο περί λοστ στο μέλλον...

seaina said...

Ωραία ιδέα και η παρούσα δοκιμαστική αλλά και η μίνι, περιοδική, μέλλουσα (που ελπίζω να υλοποιηθεί) συνήθεια.

Unknown said...

Τελικά όντως ξεκινήσαμε το νέο pod, ονόματι The Losties Podcast. Θα το βρείτε στο http://thelosties.wordpress.com