Sunday, December 14, 2008

Episode 31 - Περί της Φυσικής των Εξεγέρσεων



Παρέα με το Νίκο Ιωάννου, συζητάμε για τις πρόσφατες εξελίξεις στην Ελλάδα με το θάνατο του 15χρονου μαθητή από την αστυνομία. Σχολιάζουμε τα πως και γιατί, αλλά και τι μπορούμε να κάνουμε από εδώ και πέρα για να βελτιωθεί η κατάσταση, τόσο στην πολιτική αλλά και στην παιδεία.


Download MP3: Episode 31 (1:05:18, 90 MB)
Podcast feed: click here
Comments: timaras@gmail.com
Website: http://themos-podcast.blogspot.com


Shownotes

Cover Art: Θέα προς τον Τάμεση, μαζί με το ναό του Αγίου Παύλου


News & Σχόλια:

- Audio comment από τον Jim Hellas του Up & Down Radio.

- Επειδή η φυσική δεν αφορά μόνο τους φυσικούς νόμους αλλά γενικά το πώς δουλεύουν τα πράγματα σε αυτόν τον πλανήτη, οι εξελίξεις των ημερών επιτάσουν να εξετάσουμε το πως φτάσαμε στις ακραιότητες που είδαμε με το θάνατο του μαθητή και τις επακόλουθες αντιδράσεις. Είναι απαραίτητο να καταφεύγουμε στη βία? Τι πρέπει να γίνει από εδώ και πέρα? Επίσης, εξετάζουμε την κατάσταση στα ελληνικά πανεπιστήμια και πώς θα μπορούσε να βελτιωθεί.

Ζητώ συγνώμη για την κακή ποιότητα ήχου σε μερικά τμήματα του διαλόγου.


Movies:

- Maybe next time...


Επιστήμες:

Η φυσική των εξεγέρσεων. Βλέπε πιο πάνω.


Music:

Από το jamendo.com

Ken Verheecke:
- Dawn's Embrace
- Cool Mornings

- Φινάλε: -

4 comments:

Anonymous said...

Ευτυχώς δεν έχει σαπίσει καθολικά η παιδία ακόμα..

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_100049_14/12/2008_295777

Πολύ καλή προσέγγιση στο θέμα...

Unknown said...

Πολύ καλή προσπάθεια, τέτοια θα πρέπει να γίνονται αντί για φροντιστήρια τα απογεύματα (η γνω΄ση αυτή καθεαυτή δεν θα έπρεπε να είναι η πρώτη προτεραιότητα της εκπαίδευσης)

Anonymous said...

Themo kata arxas SIGXARITIRIA gia tis ekpompes sou.Akouw tis ekpompes sou anellipos kai tis exw protinei kiolas se arketa pedia.Eisai i kaliteri nota tou ellinikou podcast.Eimai kiprios kai zw stin Ellada logw spoudwn edw kai 5 xronia.Apla tha ithela na diafonisw me to filo sou Niko se arketes apo tis idees tou kai na tolmisw na pw oti me tetoies idees san kai autes i Ellada mas pote den tha paei mprosta.Zeite stin Agglia kai oi dio kai egw perimena prin arxisete to podcast,akougontas tin isagwgei sou,na iste akros antitheti kai na ta katadikasete ayta(apergies,poreies,diadilwseis,k.a.M)KAI oi dio oxi mono esi.
Sigxaritiria kai pali kai elpizw na sinexiseis to "Ergo" sou.

Unknown said...

Ανώνυμε,

ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, τέτοια μηνύματα από ακροατές που δεν είχα ξανακούσει μέχρι τώρα είναι τα αγαπημένα μου γιατί δίνουν ώθηση για να συνεχίζω το podcast!

Όσο για τις απόψεις στην εκπομπή αυτή, επίτηδες έφερα τον Νίκο για να ακουστούν και οι 2 πλευρές των επιχειρημάτων. Το ότι είμαστε στο εξωτερικό δε λέει απαραίτητα κάτι (και εδώ κάψανε την ελληνική σημαία στην πρεσβεία μας). Χωρίς να με εκφράζουν όλες οι απόψεις του, πιστεύω πως εκφράζουν αρκετούς άλλους.