Monday, April 21, 2008

Episode 17 - Περί Θεού



Σχεδόν βέβαιος ότι θα χάσω τους περισσότερους ακροατές, μπαίνω στο πασχαλινό κλίμα και εξηγώ γιατί δε πιστεύω σε Θεούς και δαίμονες! Επίσης, εντυπώσεις από γεύμα σε "καλό" μπριζολάδικο, και εμπειρίες από το online κλείσιμο ξενοδοχείου στην Ιταλία. Kλείνουμε με τις must-see top 10 ταινίες του φετινού καλοκαιριού.


Download MP3: Episode 17 (1:05:32, 90 MB)
Podcast feed: click here
Comments: timaras@gmail.com


Shownotes

Cover Art: Θέα της περίφημης Silicon Valley από το αεροπλάνο


News:

- fring - τηλέφωνήματα μέσω data δικτύων για κινητά
- Το πιάνο που συνδέεται στο ίντερνετ


Σχόλια:

- Γεύμα σε ένα επαγγελματικό μπριζολάδικο - Arnie Morton's
- Εμπειρία με online κλείσιμο ξενοδοχείου στην Ιταλία - γιατί όχι και στην Ελλάδα?


Movies:

Οι top 10 must-see ταινίες του καλοκαιριού (πρέπει να ακούσετε για αν δείτε ποιές!)


Φυσική/Μαθηματικά:

Μια που είναι χρονιάρες μέρες, εξηγώ γιατί πιστεύω στο χριστιανισμό αλλά όχι στον Θεό (αλλά και τίποτε υπερφυσικό). Γιατί τόση πλύση εγκεφάλου στην Ελλάδα με τη θρησκεία?


Music:

- Φινάλε: Mozart, Arie - Der Holle Rache kocht in meinem Herzen

10 comments:

Konstantinos said...

Hello Themos!

Συγχαρητήρια για το podcast σου. Τα θέματα έχουν αρκετο ενδιαφέρον. Επισής ο τρόπος παρουσίασης ειναι φοβερός που κανει τα podcast ακομα ποιο ενδιαφέρον.

Περι θεού θα ήθελα να σου προτείνω να δείς το zeitgeist (αν και μπορεί να το ξέρεις). Ένα πολύ καλο ντοκυμαντερ για θρησκείες κ.α. Μπορεις να το δείς στο google video:

http://video.google.com/videoplay?docid=-594683847743189197

Να σαι καλά ... αντε και καλό πτυχίο! :)

Κώστας απο Λονδίνο

Anonymous said...

Αυτήν την ταινία με τα φάλτσα στους πυροβολισμούς πρέπει να τη δω στάνταρ, λύθηκα από τα γέλια όταν σε άκουσα.

Το επόμενο επεισόδιο ΕΠΙΒΑΛΕΤΑΙ να είναι στο στυλάκι CERN vs GOD.

Καλημέρες!

Unknown said...

@kk: Το zeitgeist το έχω ακούσει, αλλά δε το έχω δει ακόμα. θα το βάλω στην to-do list.

@sebkom: Ναι θα επανέλθω σε God-like issues στο μέλλον, από εκεί που δε θα το περιμένεις!

Anonymous said...

Ό,τι το podcast σου έχει γίνει συνήθεια είναι πλέον δεδομένο..Αυτό το επεισόδιο ήταν ένα απ'τα καλύτερα με αγαπημένη σκηνή την επίσκεψη στο μπριζολάδικο και την 'επίθεση του γιγαντιαίου αστακού'. Πραγματικά οι εκπομπές βελτιώνονται συνέχεια (σε αντίθεση με άλλα ελληνικά podcast που μάλλον αντίθετη πορεία έχουν).
Θα σου αναφέρω το πρόβλημά μου και ίσως μπορείς να με βοηθήσεις. Γενικά είναι κάτι μου ταλαιπωρεί αρκετό καιρό τώρα.(βασικά μου έχει σπάσει τα νεύρα). Το πρόβλημά μου έχει να κάνει με το iphone. Aς πάρουμε τα πράγματα απ'την αρχή όμως. Τον προηγούμενο Οκτώβρη είχαν επισκεφτεί την Νέα Υόρκη με τον πατέρα μου με αφορμή ένα παναμερικάνικο ιατρικό συνέδριο (ιατροί και οι δύο γαρ). Θα ήταν παράλειψή μου ως gadgetάκιας να μην προμηθευτώ τo iphone. Για την ακρίβεια πήραμε 4 (για γνωστούς φίλους...). Τα πήραμε απ'την 5th avenue απτα κεντρικά κτίρια της apple (κάτω απ'το γυάλινο κουτί). Επέστρεψα στην Ελλάδα, και μετά απο λίγο καιρό δοκίμασα να ξεκλειδώσω τα κινητά. Εκεί διαπίστωσα ότι το 1 iphone ήταν ελαττωματικό (στα άλλα δεν είχα κανενα πρόβλημα). Στο ελαττωματικό φαίνεται να ύπάρχει κάποιο κόλλημα στο cpu. Συγκεκριμένα αν ανοίξω το κινητό και μετά του κάνου reset στη συνέχεια κολλάει ο κέρσορας. Γενικά το κινητό κολλάει σε radom σημεία. Το πρόβλημα διαβασα σε καποια post το συνάντησε και άλλος όπου το άλλαξε επι τόπου. Φυσικά δεν μπόρεσα να κάνω ούτε jailbreak ούτε tpt (καμία παρέμβαση στο iphone). Eίναι φανερό πως η εγγύηση ισχύει αφού 1)έχω την απόδειξη αγοράς και είμαι μέσα στον πρώτο χρόνο 2)δεν έχω πειράξει καθόλου το fw ή το της συσκευής. Το θέμα είναι πως το αλλάζω...
1) Επικοινώνησα με την rainbow (εξουσιοδοτημένη αντιπρόσωπο της apple...) oπου μου είπαν πως δεν αναλαμβάνουν αντικατάσταση της ελαττωματικής συσκευής αφού το iphone δεν διατίθεται στην Ελλάδα..(η global warranty πάει περίπατο)
2)Τελειώσαμε με την Rainbow...Πάμε παρακάτω. Βρήκα τηλέφωνο τoυ applestore της NY της 5th avenue. Αρχικά δεν ήθελαν να μου μιλήσουν αφού τηλεφωνούσα από εξωτερικό. Μου είπαν ότι δεν προβλέπεται. Συζήτησα αρκετή ώρα με κάποιον υπάλληλο και μου είπε πως υποχρεωτικά θα πρέπει να το στείλω από αμερικάνικη διεύθυνση και να το παραλάβω στην ίδια...(Του είπα και κάποια 'παραμύθια' του στυλ ότι μένω usa αλλά ήρθα για 1 χρόνο Ελλάδα για σπουδές (ποντιακό ακούγεται ε? lol) αλλά δεν τους έπεισα). Καλα για μένα η apple στο συκρεκριμένο τομέα είναι απαράδεκτη αφού όταν πήρα τις συσκευές δεν με υποχρέωσε να δηλώσω αμερικάνικη διεύθυνση ούτε ζήτησε και στοιχεία...
Και εδώ ζητάω τη βοήθειά σου...
Πραγματικά δεν ξέρω αν έπρεπε να κάνω κάτι που δεν έκανα.Δυστυχώς δεν έχω γνωστό usa και ούτε προβλέπεται να πάω εκεί μεχρι να λήξει η εγγύηση (16 Οκτώβρη). Έχω δηλαδή ένα iphone που αργοπεθαίνει. Για μένα η ύστατη λύση είναι να σου στείλω τη συσκευή και να τη στείλεις στην 5th avenue (Μπορεί να μην σε ξέρω προσωπικά αλλά σε ακούω πολύ καιρό τώρα :) ). Εννοείται ότι όλα τα έξοδα θα είναι δικά μου. Αν έχεις οποιοδήποτε πρόβλημα πραγματικά δεν πειράζει και καταλαβαίνω.
Αυτά...
SAVSTOK@GMAIL.COM

Jim.Hellas said...

Γειά σου Θέμο! Ακούω το podcast σου αυτή τη στιγμή και ομολογώ ότι μου αρέσει πάρα πολύ! Λυπάμαι που δεν σε είχα ανακαλύψει νωρίτερα... Αλλά δεν πειράζει, έτσι έχω την ευκαιρία να ακούσω τα προηγούμενα επεισόδια το ένα μετά το άλλο :P

Unknown said...

@gilihand: Τις επόμενες εβδομάδες θα ταξιδεύω αρκετά και μάλλον δε μπορώ να σε βοηθήσω - αλλά από Ιούλιο μεριά ίσως κάτι μπορεί να γίνει.

@jim.hellas: Καλή ακράση με τα επεισόδια! Ακούω και το δικό σου, μια χαρά τα πας!

Anonymous said...

Ok Themos. Elpizw ws tote na vrw kapoia lusi :)

Anonymous said...

episis themo proteino thn tainia: The man from earth (2007) psilo-sxetikh me to thema kai mia apo tis kalyteres pou exo dei!

Keep up the good-work!

Χρήστος Βασιλείου said...

Ακούω τώρα το podcast αυτό.

Διαφωνώ με όσα λες για τον Θεό και την επιστήμη. Η επιστήμη εξηγεί το πως λειτουργεί η φύση, και όχι ποιός έφτιαξε τους φυσικούς νόμους.
Είναι άλλο να ξέρεις ποιός έφτιαξε ένα ρολόι, και άλλο να ξέρεις ποιός το έφτιαξε.

Ως μηχανικός και εγώ, πιστεύω πως ο Θεός δημιούργησε το σύμπαν, και πως ενδιαφέρεται προσωπικά για τον άνθρωπο.

Εφόσων ο Θεός δημιούργησε το σύμπαν, και ο Χριστός είναι Θεός, δεν είναι δύσκολο να πιστεψεις οτι πράγματι αναστήθηκε από τους νεκρούς.

Unknown said...

@Vasiliou:

Το ότι δεν ξέρουμε πώς δημιουργήθηκαν οι φυσικοί νόμοι δε σημαίνει πως δε θα το βρούμε - είμαστε στη σωστή κατεύθυνση, απλώς θα αργήσει λίγο. Το βασικότερο πρόβλημα της ύπαρξης Θεού όμως είναι ότι τότε, ποιός έφτιαξε το Θεό? Ο δημιουργός χρειάζεται και αυτός ένα δημιουργό, και αυτό το επιχείρημα είναι αέναο και άρα καταλήγει σε άτοπο.