Saturday, December 8, 2007

Episode 02 - Χωρίς φόβο και πάθος

Δεύτερο επίσημο επεισόδιο του themos-podcast. Μετά το ποπ δεν έχει στοπ!

Download MP3: Episode 2

Podcast feed: click here



Shownotes:

- Δεύτερο επεισόδιο!

- Physical Review Letters paper
- Nintendo withrawing Wii ads
- Deutsche Grammophon MP3 χωρίς προστασία
- 700MHz spectrum λήξη προθεσμίας υποβολής αιτήσεων

- Firefly Comics
- Ξένες τηλεοπτικές σειρές: Lost, Heroes, κτλ
- Απεργία σεναριογράφων

- Podcasting στην Ελλάδα/Αμερική

- Ταινίες: Enchanted, Atonement

- Φινάλε - έκπληξη!

Music (podsafe music network):

Aftermath - Alternate Routes

5 comments:

Unknown said...

Ευχαριστώ όσους αφήνουνε comments - είναι η μεγαλύτερη χαρά του podcaster! Στο επεισόδιο αυτό δεν έχει σχεδόν καθόλου φυσική, αλλά από την επόμενη εβδομάδα θα ανακάμψουμε σημαντικά!

Unknown said...

Ωραίο, καλή θεματολογία:)

Σχόλια:
α) Βάζε λίνκς, είναι ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΗΣ αξίας! Π.χ. ήθελα να διαβάσω κάτι παραπάνω σχετικά με το blog του House MD και του Firefly που λες και έψαχνα να βρω λινκάκι. Διευκολύνουν αφάνταστα.
β) Κάνε διαλειμματάκια στο ενδιάμεσο, ξεκουράζεται το αυτί. Όταν τα παίρνεις μονορούφι και κουράζεσαι και χάνεις μία από τις πολυτιμότερες βοήθειες που έχει ο podcaster: τις εναλλαγές που κρατάνε το ενδιαφέρον του ακροατή στην τσίτα.
γ) Ήθελα να το πω από το #1, όταν τελειώσεις την παραγωγή του τελικού MP3 πέρνα το από κάποιον normalizer, τα επίπεδα του ήχου ανεβοκατεβαίνουν κάθε φορά που σταματάς ή αρχίζεις να μιλάς και πρέπει να παίζει ο ακροατής με το volume συνέχεια. Με ένα normalization τα φέρνει όλα ίσιωμα και τελειώνει εκεί ο βραχνάς:)

Έχεις και κάποια άλλα μικρά τεχνικά προβληματάκια αλλά οκ, θα ξεπεραστούν. Η θεματολογία είναι το δυνατό σου σημείο επαναλαμβάνω, συνέχισε γερά! Μπράβο:)

Unknown said...

Έχεις δίκιο για τα links, θα ξοδεύω λίγο παραπάνω ώρα για να τα βάζω σωστά από εδώ και πέρα.

Για το volume: εννοείς πως τα επίπεδα ήχου της φωνής και της μουσικής είναι διαφορετικά? Ή η φωνή μόνη της κάνει διακυμάνσεις?

Unknown said...

Ρε m8 άκου το MP3, θα το πιάσεις και μόνος σου. Όταν μπαίνει η φωνή η ολική ένταση πέφτει στο πάτωμα και πρέπει να δυναμώσεις για να ακούσεις την εκπομπή, όταν τελειώνει και ξαναμπαίνει η μουσική επανέρχεται στα πρότερα επίπεδα και με δυναμωμένη την ένταση σου παίρνει τα αυτιά.

Με λίγα λόγια, άλλα επίπεδα έντασης έχουν οι ενότητες όπου μιλάς και άλλα τα μουσικά κομμάτια.

vtsib said...

Πολύ καλό Θέμο. Συνέχισε έτσι και με μεράκι και όλα θα πάνε μια χαρά. Συμφωνώ με τον flareman όσο αφορά τα διαλείμματα στο ενδιάμεσο. Έπιασα κανα 2 φορές τον εαυτό μου να χαζεύει καθώς άκουγα και αναγκάστηκα να γυρνάω πίσω και να ξανακούω.
Καλή συνέχεια... :D