Wednesday, February 23, 2011

Episode 52 - Περί Ακαδημαϊκών, με την Ινώ Αγραφιώτη




Παρέα με την Ινώ Αγραφιώτη (@inoagrafioti), συζητάμε για το διδακτορικό, την ακαδημαϊκή κοινότητα, την επιστήμη, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.


Download MP3: Episode 52 (1:02:05, 57.1MB)
Podcast feed: click here
Comments: timaras@gmail.com
Website: http://timaras.com/podcast

Shownotes

Cover Art: MIT


News & Σχόλια:

- Το περίφημο ποστ της Ινώ για το διδακτορικό βρίσκεται εδώ.

- Το podcast για την αστροσωματιδιακή φυσική βρίσκεται στο aspera-eu.org.


Movies & Shows:

-


Επιστήμες:

-

Music:

Oleg Serkov, Epoch Symbol

3 comments:

Vagelis Mamalakis said...

Πεοσπαθώ και γώ να πείσω τους γονείς μου να πάω στο ib κυρίως γιατι μου αρέσουν τα μαθήματα που κάνει και το ότι δεν τρως τη ζωη σου στα φροντιστήρια. Επίσης θα ήθελα να κάνω και τις προπτυχιακές σπουδές μου στην Αμερική και το ib θα βοηθούσε και στην εισαγώγη σε κάποιο καλό πανεπιστήμιο αλλά και στο να εξακήσω τα Αγλικά μου. Αλλά μιας και μένω Κρήτη χλομό το βλέπω.. Εκτός αν πάρω καμιά υποτροφία.

Αν δεν πάω υπάρχει περίπτωση να μπώ σε Αμερικάνικο πανεπιστήμιο με toefl και sat; Πιστέυεις Θέμο ότι το επίπεδο σπουδών στην Ελλάδα (κυρίως οι γνώσεις που παίρνεις) είναι συγκρίσιμες με αυτές του εξωτερικού (εννοώ στα καλά πανεπιστήμια σε Ελλάδα και Αμερική;)

Unknown said...

@baggos12: Σίγουρα μπορείς να μπεις σε Αμερικάνικο αν προσπαθήσεις. Η διαφορά νομίζω έγκειται στα λεφτά - ίσως να έχεις καλύτερες πιθανότητες για υποτροφία αν είσαι από κάποιο πιο γνωστό ίδρυμα.

Αν σου αρέσει κάπως το διάβασμα και η μόρφωση, τότε δεν έχει και πολύ νόημα να σπουδάσεις στην Ελλάδα, γιατί απλώς δεν σε βοηθά σε αυτό. Αν είσαι κάπως πιο χαλαρός και θες να μάθεις 5 πράγματα χωρίς να κουραστείς ιδιαίτερα (αλλά και χωρίς να έχεις απαιτήσεις), η Ελλάδα είναι ΟΚ.

calcular tasa interes said...

I do agree with all the ideas you have presented in your post. They are really convincing and will certainly work. Still, the posts are too short for newbies. Could you please extend them a little from next time? Thanks for the post.